Jeg risikerer livet mitt annenhver dag


.. for jeg går på cheerleading.

''hahaha, er du en av de jentene som danser og heier på fotballkamper med dusker og leker deilig på sidelinjen? Det er jo ikke noe trening!'' Der dreit du deg rimelig godt ut, min venn. Når jeg møter nye folk er det ofte det de kommenterer. Jeg vet ikke om det er for å ''tøffe'' seg foran vennene som er greia, eller om du bare ikke skjønner hva cheerleading er. Skjønner godt at mange (som ikke vet hva ordentlig cheerleading i Norge er) vil tro det er de perfekte sminke-babesa du ofte ser i amerikanske tenåringsfilmer. Søker du på google på cheerleader, kommer det vel bare perfekte jenter i miniskjørt og en bitteliten top som sitter altfor stramt og puppene detter nesten ut. 

Det er ikke sånn det er i virkeligheten, hvertfall ikke her i Norge! Jada, det finnes sikkert ulike små ''danse-grupper'' som kaller seg cheerleadere på forskjellige skoler, og ser sikkert opp til alle de ''perfekte'' jentene på film. Men hva er det egentlig cheerleading er?

'' Ojaa, du er en sånn en som står på toppen å vinker til folk?'' Ja, jeg er den som ''står'' på toppen. Hver gang jeg blir kastet/løftet risikerer jeg noe, jeg risikerer livet mitt. Du må ha nok kroppskontroll til å greie å stive av så de som står under klarer å løfte deg. Du må stramme alle musklene i hele kroppen for å ikke falle ned, og det er ikke alltid de som løfter deg, greier å ta deg i mot!


Her er et fort eksempel på hva jeg mener, se fra 00.13..

'' Du er sånn som løfter sånne lette folk du, heldig som ikke står på toppen sier jeg bare..'' Ja, det sier du nok, men du forstår for lite. Jeg er en som løfter levende mennesker opp i luften, jeg er den som holder mennesker i live, uten skader. Jeg er en ''life-saver'' når jeg tar i mot det mennesket som faller hardt og tungt ned på meg. Jeg risikerer skade og det er ikke lett! Faller personen i bakken er det et problem, det skal ikke skje, men det skjer. Jeg vil si det er skumlere enn å være på toppen av en to-etasjes pyramide... 

Blod, svette og tårer.
Det er faktisk ikke tull. Skader oppstår, svetten renner og tårene triller. Cheerleading er ikke en pinglesport, da skulle jeg likt å se en som sa det, prøve det, personen ville nok endre meningen sin etter 7 minutter av en trening. Alt må gjennomføres likt. 1,2,3,4,5,6,7,8 er tallene som blir en del av livet ditt. Vi kaster/løfter hverandre ikke hele tiden. Vi gjør styrke for at kroppen skal kunne gjennomføre det vi trener på. Vi turner, faller, men reiser oss opp og prøver på nytt. Vi kaster levende folk i luften og etter at de har tatt en salto med skru, tar vi dem i mot. Vi sliter fordi det er tungt. Vi løfter folk som gjerne faller ned igjen og slår oss midt i fjeset. Vi smiler fordi vi driver med cheerleading og fordi vi elsker det.


De personene du ser på dette bilde er min andre familie. Det høres veldig teit og klissete ut, men tenk deg at du trener et helt år 11 - 18(+) timer i uken med en gjeng, du vil nok forstå om du prøver. Jeg tilbringer mye mer tid med denne familien, enn den ordentlige. Det dreier seg ikke om å holde noe show for foreldre. Det dreier seg om å trene fire ganger i uken i et år, for så å vise hvem dere er og hva dere kan i 2,5 minutter på en matte foran hele cheernorge og fans. Faller du da eller noe går galt, har du tapt, mest sannsynlig!

''Er alle på laget ditt homofile?''
Skjønner egentlig ikke hvor dette oppsto, de fleste regner med at guttene som går på cheerleading er gay. De har kanskje på seg en litt feminin drakt som de bruker fire minutter i året, men det er vel det eneste. Vi har sjeldent dusker, og om vi har det er det jentene i luften som bruker det. Personlig vil jeg si at det virker mye mer ''gay'' å løpe etter en ball for så å kanskje greie å sparke den inn i et bur med litt hyssing, eller daske litt på en ball opp og ned, bryte seg gjennom mengden og dunke den opp i et lite hull som henger i luften. Tenk heller hvor kult det er, at de mennene som driver med cheerleading får være med jenter hele tiden (haha), andre gutter og de løfter jenter på én arm! Hvis du forbinder en homofil person med en som løfter jenter, tåler mye og ofrer alt, så værsågod men det blir bare for dumt å si når du ikke kjenner personen engang. Og isåfall, hvorfor skal det alltid nevnes at de er gay? De er jo mennesker de også.

Her stunter jeg med en på laget mitt i sommer.

Jeg har gått på både dans, bandy, fotball, friidrett og vanlig turn, og kan med hånden på hjertet si at jeg er glad jeg sluttet og startet på cheerleading! Som de fleste cheerleaderne ville sagt, ''you don't know what it is, before you try it..'' Det er virkelig en sport som det går an å forelske seg i og å elske. 


word..

Nå drar jeg på trening! 

Går du på cheerleading?

- Cesse 

Les mer i arkivet » Januar 2013


Jeg heter Celine Alexandra, er 17år fra Oslo. Jeg blogger for det meste om trening, sminke & mote.

For kontakt:
epostadressen dinhits